تلویزیون A2 – سی ان ان آلبانی
گزارشی مستند از تروریسم رژیم آخوندی علیه مجاهدین
محکومیت دیپلمات تروریست رژیم آخوندی و همدستانش در دادگاه آنتورپ
تهدید تروریستی در اروپا، گروهی از مقامهای بیش از بیست کشور را بر آن داشت تا با صدور بیانیهای از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن بخواهند روابط دیپلماتیک خود را با رژیم ایران کاهش دهند.
به گفته این مقامها، این کار باید انجام شود تا تهدید تروریسم مورد حمایت رژیم ایران پایان یابد. این بیانیه دقیقاً قبل از صدور حکم درباره پرونده اسدالله اسدی ، دیپلومات ارشد رژیم ایران منتشر شد. وی به عنوان طراح حمله تروریستی ۲۰۱۸ متهم شد که هدفش بمبگذاری در گردهمایی مخالفان ایرانی در فرانسه بود.
جولیو ترتزی وزیر خارجه ایتالیا – ۲۰۱۳: «افکار عمومی باید درک کند که این یک نقطه عطفی در روابط بین کشورها و نهادهای اتحادیه اروپا با رژیم ایران است.»
باب بلکمن نماینده پارلمان انگلستان: «آنچه ما نیاز داریم یک اقدام قاطع و یک سیاست قاطع، بدلیل شیوه یی است که دیپلومات رژیم ایران عمل کرده است. ما آنچه اتفاق افتاده است را نمیتوانیم تحمل کنیم. بدلیل این محاکمه و بدلیل اتفاقات دیگر که بررسی شده اند. کاملا روشن است که این نیاز به یک سیاست قاطع از طرف همه ما دارد . نه فقط ابراز تاسف یا ابراز نگرانی. باید سیاست قاطع باشد که ما تحمل مان در برابر بی قانونی صفر است. »
دادگاه اسدی و سه همدستش در ژوئن سال ۲۰۲۰ در بلژیک آغاز شد. وی و همدستانش، امیر سعدونی، همسرش نسیمه نعامی و مهرداد عارفانی، به جرم “اقدام به قتل” و “مشارکت در یک گروه تروریستی” محاکمه می شوند. امیر سعدونی و نسیمه نعامی تقریباً ۱۲ سال خود را به عنوان هواداران مجاهدین خلق نشان میداند. آنها سعی کردند از این موقعیت برای فرستادن بمب به داخل گردهمایی “ایران آزاد” در ویلپنت فرانسه استفاده کنند ، اما درحالیکه راهی پاریس بودند دستگیر شدند.
سومین تروریست، مهرداد عارفانی، در فرانسه و اسدی در آلمان دستگیر شدند. هر دو به مقامات بلژیکی تحویل داده شدند.
خانم مریم رجوی: «سفرایشان را از تهران فرا بخوانند و سفارتها و مراکز رژیم در اروپا را ببندند که برای تروریسم به کار گرفته می شود. وزیر خارجه آخوندها باید مورد حسابرسی قرار بگیرد. تمامیت وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران باید بعنوان یک نهاد تروریستی نامگذاری شوند. اروپا نباید به مأموران رژیم موقعیت پناهندگی و تابعیت بدهد. آنها باید تحت پیگرد قرار بگیرند واخراج شوند. هر مذاکرهیی با رژیم و بازگشت به موقعیت عادی دیپلوماتیک باید مشروط به ازهم پاشیدن شبکه تروریستی آخوندها در اروپا شود».
اینگرید بتانکور کاندیدای ریاست جمهوری کلمبیا -۲۰۰۲: «این پیروزی تمامی قربانیان تروریسم در جهان است.»
استفن هارپر نخستوزیر کانادا ۲۰۰۶: «افرادی که محاکمه شده اند، در برابر مدارک غیر قابل انکاری قرار گرفته اند که نشان میدهد قصد انجام این جنایت را داشته اند.»
دیوید جونز نماینده پارلمان انگلستان: «اسدی یک دیپلمات شاغل بوده، بنابراین تمامیت رژیم مسئول اعمال اوست از جمله وزیر خارجه جواد ظریف.»
سناتور رابرت توریسلی: «بدون شک پیروزی امروز یک پیروزی فوقالعاده است. این چهار نفر که دیپلمات و ماموران رژیم بودند در مقابل یک رویه عادلانه، آزاد و باز و دادگاه قانونی قرارگرفتند و بخاطر اقدام به تروریسم گناهکار شناخته شدند».
یکی از آنها، عارفانی همراه با مادر یک شهید، قبلاً، به آلبانی به مجموعه مجاهدین “اشرف۳” در مانز سفر کرده بود. وی برای جمعآوری اطلاعات بیشتر در مورد این قرارگاه در کشورمان از این پوشش استفاده کرده بود.
باب بلکمن نماینده پارلمان انگلستان: « این بهروشنی به یک سیاست قاطع نیاز دارد تا رژیم ایران بفهمد ما چنین فعالیتهایی راتحمل نمیکنیم واضح است که کار پلیسی و اطلاعاتی نیاز است اما، این تنها راه حل برای این مشکل نیست. راهحل جامع یک سیاست صحیح است که این واقعیت را بهرسمیت بشناسد رژیم ایران تروریسم دولتی را در سراسر جهان هدایت میکند»
جولیو ترتزی وزیر خارجه ایتالیا – ۲۰۱۳: «این یک نقطه عطف است که باید توسط نهادهای اروپایی و افکار عمومی اروپا درک و پیگیری شود، زیرا تلاش برای چنین کشتار عظیمی صورت گرفته است. این اقدام ممکن است با فاجعه ایجادشده توسط القاعده در حمله به برجهای دوقلو در خاک آمریکا قابل مقایسه باشد. این میتوانست نوعی حمله به برجهای دوقلو در اروپا( از نوع اروپایی آن) باشد.»
این ماجرا در تمام سازمانهای اجرای قانون و همچنین سازمانهای اطلاعاتی در سراسر اروپا ، حتی در آلبانی که ۳۰۰۰ عضو مجاهدین از مارس ۲۰۱۳ تا سپتامبر ۲۰۱۶ زمانی که آخرین گروه آنها از کمپ لیبرتی در عراق به اینجا آمدند، سؤالاتی را ایجاد کرد.
مجاهدین ایرانی یک جنبش اپوزیسیون هستند که برای سرنگونی رژیم ایران مبارزه می کنند. آنها همچنین بهعنوان مجاهدین خلق شناخته میشوند. این جنبش در سال ۱۹۶۵ توسط گروهی از دانشجویان با هدف سرنگونی شاه بنیان نهاده شد. هنگامی که شاه سرنگون شد، تقابل دیگری بین مجاهدین و خمینی که قدرت را بدست گرفته بود ، آغاز شد. در پایان سال ۱۹۸۱ ، به دلیل سرکوب رژیم، بسیاری از اعضا و طرفداران سازمان به خارج از کشور رفتند و مرکز اصلی آنها فرانسه شد.
در سال ۱۹۸۶، این جنبش پایگاه عملیاتیاش را به شرق عراق منتقل کرد ، اما با حمله آمریکا وضعیت تغییر کرد. نیروهای آمریکایی تصمیم گرفتند که آنها را در قرارگاه اشرف، پایگاه نظامی سابق عراق، نگه دارند.
اما پس از ترک آمریکاییها از اشرف در سال ۲۰۱۱ ، اقدامات خشونتآمیز علیه مجاهدین آغاز شد. در همان سال، اعضای مجاهدین خلق به کمپ لیبرتی، خارج بغداد منتقل شدند. بهدلیل تهدید جان آنها و موشکبارانها، انتقال آنها از عراق به کشورهای دیگر که یکی از آنها آلبانی بود، ضروری شد.
امنیت مجاهدین حتی در آلبانی نیز به خطر افتاد. بیش از ۶۰ شهروند خارجی در ۳ سال گذشته عنصر نامطلوب اعلام شدهاند. اطلاعات از وزارت امور خارجه نشان میدهد که حداقل ۷ نفر از این افراد بخشی از نمایندگیهای دیپلماتیک خارجی بودهاند که اکثر آنها از ایران هستند.
در سالهای اخیر، تاریخچه اخراج از آلبانی بیشتر مربوط به ایران است. طی سال گذشته، کشور ما ۴ ایرانی را اخراج کرد که ۲ نفر دیپلمات بودند.
باب بلکمن نماینده پارلمان انگلستان: «تهدید بسیار واقعی است. پرونده اسدی و پرونده آلبانی نشانداد که دیپلوماتهای رژیم ایران دفاتر و سفارتها را مستقیما برای اهداف تروریستی بکار میگیرند.»
جولیو ترتزی وزیر خارجه ایتالیا – ۲۰۱۳: «شبکهای که اسدی در اروپا راه انداخته بود کماکان پا برجاست تنها سه تن از همدستان او دستگیر شده اند. او ۲۴ مسافرت به کشورهای دیگر اروپایی داشته است. بنابراین شبکه هنوز وجود دارد»
در سالهای اخیر،تاریخچه اخراج از آلبانی بیشتر مربوط به رژیم ایران است طی سال گذشته ،کشور ما ۴ایرانی را اخراج کرد که ۲نفر دیپلمات بودند
این اطلاعات در سال ۲۰۱۸ زمانی برملا شد که یک گروه تروریستی قصد حمله به جشنهای نوروز در تیرانا را داشت.
یک سال بعد، پلیس شبکه یی را کشف کرد اما هیچ کسی دستگیر نشد. مسئول این عملیات پیمان، یکی از نیروهای سپاه قدس رژیم ایران از زیرمجموعههای عملیاتی سپاه پاسداران بود.
در سال ۲۰۱۸، سفیر رژیم ایران در تیرانا، غلامحسین محمدنیا، به همراه دیپلمات دیگر، “عنصر نامطلوب” اعلام شد، زیرا به گفته سرویسهای اطلاعاتی، آنها در چندین فعالیت شرکت داشتند که به امنیت ملی آسیب می رساند.
در تاریخ ۱۵ ژانویه سال ۲۰۲۰، مقامات آلبانی اعلام کردند دستور اخراج دو دیپلمات رژیم ایران را صادر کردهاند، که عنصر نامطلوب اعلام شده بودند.
این تصمیم توسط وزیر خارجه پیشین گنت ساکای در شبکههای اجتماعی علنی شد. به گفته وی، این دو دیپلمات، محمد ارضپیمانعمتی و احمد حسینی الست، “فعالیتهایی را در نقض موقعیت خود و اصول کنوانسیون وین در روابط دیپلماتیک” انجام داده بودند.
چند روز بعد، این تصمیم با تعطیلی یک بنیاد غیردولتی در کشور ما همراه شد. این دو دیپلومات بودجه بنیاد را تأمین می کردند و همچنین با فرمانده کشته شده نیروی قدس قاسم سلیمانی ارتباط نزدیک داشتند.
پس از کشته شدن فرمانده سپاه قدس، خامنهای گفت که جمهوری اسلامی باید دشمنان خود را بشناسد و این بدان معنی است که آلبانی یکی از آنها است. خامنهای: «شریر واقعا خبیث»
ادی راما نخستوزیر آلبانی: «خطر وجود دارد. من افتخار می کنم این ریسک توسط آمریکا بهعهده گرفته شده است. ما بخشی از ناتو هستیم و هر حملهیی علیه کشور ما یک حمله به ناتو است. این روشن باشد.»
در ۲۳ ژوئیه سال ۲۰۲۰، آلبانی دانیل کسرایی را اخراج کرد. وزیر سابق کشور، ساندر لشای، دستورداد این ایرانی ۲۹ ساله با تابعیت ایتالیا برای مدت ۱۵ سال از ورود به آلبانی ممنوع شود.
در ۱۸ اکتبر سال ۲۰۲۰، یک ایرانی دیگر “عنصر نامطلوب” اعلام شد. احسان بیدی، مظنون به نفوذ به قرارگاه مجاهدین در مانزبرای بدست آوردن اطلاعات برای نیروهای قدس بود. همه موارد اخراج در مورد تروریسم است
باب بلکمن نماینده پارلمان انگلستان: «واقعیت ساده این است که ما نمیتوانیم به رژیم آخوندی اعتماد کنیم. به همین دلیل باید سفارتهایش بسته شود. دیپلوماتهایش باید اخراج شوند. ما باید علامت قوی بفرستیم که بیقانونی آنها و تروریسم در هرشکلی از جمله در شکل دیپلماسی را تحمل نمیکنیم.»