وزارتخارجه فرانسه در کنفرانس مطبوعاتی روز ۱۲دیماه درباره تظاهرات گسترده مردمی در ایران اعلام کرد: مقامات فرانسوی با دقت وضعیت در ایران را دنبال میکنند. حق تظاهرات آزادانه و همچنین حق تبادل اخبار یک حق پایهیی است.
سخنگوی وزارتخارجه فرانسه افزود: دولت فرانسه در قبال شمار مهم قربانیان و دستگیر شدگان این تظاهرات نگرانی خود را ابراز میدارد.
این سخنگو در پاسخ به سوالی درباره سفر محتمل وزیر خارجه فرانسه به ایران با توجه تظاهرات و خشونتهای صورت گرفته، گفت: در این مرحله ما پاسخی برای این سؤال نداریم. وی در ادامه تأکید کرد که گفتگوهای فرانسه مطالبهگر است و شامل موضوع حقوقبشر نیز میشود.
کمیته فرانسوی برای ایران دموکراتیک متشکل از نمایندگان پارلمان و شخصیتهای سیاسی و حقوقدانان، وکلا و مدافعان حقوقبشر، ضمن حمایت کامل از قیام ایران، اعلام کرد: این تظاهرات در سرتاسر کشور با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» بوضوح بالاترین مقامات رژیم یعنی خامنهای و روحانی را هدف قرار داده و تظاهرکنندگان در برابر یک رژیم مذهبی که هیچگاه از سرکوب و تحقیر شهروندان ایران باز نایستاده، حقوق دموکراتیک خود را مطالبه میکنند.
کمیته فرانسوی برای ایران دموکراتیک در بیانیه خود میافزاید:دستگاه تبلیغات رژیم و امامان نماز جمعهاش مجاهدین خلق را منشأء این قیام مردمی دانستهاند. مریم رجوی ، رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران که همواره از حمایت این کمیته برخوردار بوده است، به مردم شجاعی که علیه فساد و سرکوب برخاستهاند درود فرستاد. وی افزود که این قیامها در مناطق مختلف ایران نشان میدهد که سرنگونی رژیم ملاها و استقرار دموکراسی و حاکمیت مردمی خواستههای ملی عاجل مردم ایران هستند.
کمیته فرانسوی برای ایران دموکراتیک تأکید میکند:موضع دولت ما بایستی حداکثر قاطعیت در برابر رژیم ایران باشد و در هر شرایطی مواضع فرانسه در مورد وضعیت حقوقبشر، مخالفت با حکم اعدام و ضرورت احترام به ارزشها و اصول دموکراتیک را خاطرنشان میکند.
بوریس جانسون وزارتخارجه انگلستان با صدور بیانیهیی درباره قیام مردم ایران که روز ۱۱دیماه منتشر شد، اعلام کرد: «انگلستان بهدقت وقایع ایران را تحت نظر دارد…
وی افزود: همزمان با آغاز هفتادمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوقبشر، ما همچنین اعتقاد داریم که مردم باید بتوانند از آزادی بیان برخوردار باشند و به تظاهرات مسالمتآمیز بپردازند.
وزارتخارجه نروژ در یک موضعگیری درباره قیام مردم ایران اعلام کرد: «تظاهرات در ایران را با نگرانی عمیقی دنبال میکنیم. حیاتی است که حقوق پایهیی شهروندان برای تظاهرات مسالمتآمیز رعایت شود. باید از خشونت و از دسترفتن جانهای بیشتر جلوگیری شود».
استنی هویر نفر شماره دو دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا، گفت: «جهان به نظاره (وضعیت ایران) نشسته و خشونت علیه معترضان توسط آخوندها و مأمورانشان، تحمل نخواهد شد. (رژیم) ایران یک حکومت حامی تروریسم است که با استمرار (برنامه) موشک بالستیک و حمایتش از گروههایی مثل حزبالله، خاورمیانه را بیثبات میکند. مردم (ایران) به حق خشمگینند که سران (این رژیم) بهجای بهبود وضعیت زندگی آنها در داخل کشور، بر روی چنین فعالیتهایی متمرکزند. من برای امنیت کسانی که به خیابانها آمدهاند دعا میکنم».
قاضی تد پو رئیس زیرکمیته تروریسم در کنگره آمریکا در پیام جدیدی در حمایت از قیام مردم ایران در روز ۱۱دی، گفت: «مردم از حق اعتراض مسالمتآمیز برخوردارند؛ اما رژیم فاسد (حاکم بر ایران) حتی به قوانین خودش هم پایبند نیست و شبکههای اجتماعی را بسته تا از سازماندهی اعتراضات جدید جلوگیری کند. در حالی که سال جدید میلادی شروع شده است، دستکم ۱۲ایرانی توسط (خامنهای) قاتل که مصمم است قدرت نامشروعش را حفظ کند به قتل رسیدهاند. مردم ایران باید از طریق انتخابات آزاد و عادلانه، خودشان تصمیم بگیرند که رهبرانشان چه کسانی خواهند بود.
قاضی تد پو تأکید کرد: «از معترضان مسالمتآمیز میخواهم که برای حقوقبشر و آزادیهای پایهییشان بایستند. در انتظار روزی هستم که مردم ایران خیابانها را با در دستداشتن پرچمهای آزادی و رهایی، بپیمایند».
لی زلدین عضو کمیته خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با سی.ان.ان. ، گفت: «سالهاست که من از تغییر رژیم در ایران حمایت کردهام… میلیونها ایرانی قویاً خواهان یک ایران آزاد، باثبات و دموکراتیک هستند… آنها با یک رژیم دیکتاتوری مبارزه کردهاند که حقوقبشر و فرصتهای اقتصادی را سرکوب کرده است… (اکنون) میلیونها ایرانی را مشاهده میکنیم که خواهان تغییر رژیم هستند…»
وی همچنین طی پیامی گفت: «اگر در ایران انتخابات واقعاً دموکراتیک برگزار شود، رژیم کنونی سرنگون خواهد شد. اکثریت ایرانیان خواهان صلح، ثبات، شکوفایی و آزادی هستند».
پاتریک کندی با تأکید بر همبستگی خود با قیام مردم ایران اعلام کرد:: «دعای من برای مردم ایران است که صدایشان را برای آزادی، برابری و یک زندگی بهتر، به گوش (همه) میرسانند».
همچنین عاصمه جهانگیر گزارشگر ویژه وضعیت حقوقبشر در ایران در پیامی در حمایت از قیام مردم ایران، گفت: «شهروندان ایرانی از حق اعتراضات صلحآمیز تحریکنشده برخوردارند. بهخاطر شهدا تسلیت میگویم و خواهان پایانیافتن خشونت هستم».
سناتور لیندزی گراهام کاندیدای پیشین ریاستجمهوری آمریکا، در پیامی در حمایت از قیام مردم ایران، گفت: «رئیسجمهور آمریکا و همه آزادیخواهان باید با قدرت در حمایت از مردم ایران صحبت کنند و سرکوبگران آنها را تا حداکثر ممکن مجازات کنند».
سناتور گراهام اضافه کرد: «روحانی به سران (رژیم) ایران گفته است که معترضان «هیچ چیز» نیستند. اما حکومتی که برارعاب وترساندن بناشده، سرانجام شکست میخورد؛ چون مردم در یک نقطه، دیگر هیچ چیز برای از دست دادن ندارند…»
سناتور رابرت منندز از سناتورهای ارشد دموکرات در سنای آمریکا در پیامی، از قیام مردم ایران اعلام کرد: «مشاهده مردمی که در اعتراضات ایران از حق پایهیی خود برای اعتراض به حکومتشان استفاده میکنند، الهامبخش است؛ بهویژه به این دلیل که بیرحمی این حکومت، جانهای بسیاری را به تباهی برده است».
لرد کاتر نماینده مجلس اعیان انگلستان در پیام حمایت از قیام مردم ایران نوشت: رژیم حاکم بر ایران تلاش دارد که تظاهرات و اعتراضات مسالمتآمیز در شهرهای سراسر ایران را بهجای اینکه به خواستههای برحق مردم ایران پاسخ دهد سرکوب کند. من کاملاً از پیام خانم مریم رجوی رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران در حمایت از مردم شجاع ایران که جانشان از دست فساد و اختناق و سرکوب توسط رژیم و حمایتش از تروریسم در منطقه به لب آمده است، حمایت میکنم. اکنون زمان آن فرا رسیده که دولت انگلستان از خواستهای دموکراتیک و برحق مردم ایران که خودش را در تظاهرات روز های اخیر در خیابانهای سراسر ایران نشان داده است حمایت بهعمل بیاورد.
کریستیان تیبرینگ- یده، نماینده پارلمان نروژ از حزب پیشرو (یکی از دو حزب حاکم نروژ) و نایبرئیس دوم کمیسیون خارجه و دفاع پارلمان درباره قیام مردم ایران اعلام کرد: تظاهرات مدافعان شجاع آزادی در ایران به سرتاسر کشور گسترش یافته است. در برابر سرکوب رژیم علیه ملت ایران، نروژ باید همانند سایر کشورهای دموکراتیک علناً مقامات ایرانی را محکوم کند. نروژ بایستی در سمت ملت ایران قرار گرفته و از خواسته آنان در خصوص تغییرات دموکراتیک در کشور حمایت کند. بهعنوان نایبرئیس دوم کمیسیون خارجه و دفاع من تمام تلاش خود را خواهم کرد تا نروژ رابطه ما با رژیم ایران را مورد بازنگری قرار دهد. من در گفتگوهایم با وزیر امورخارجه، اینه اریکسن سورعیده، بهوضوح این را اعلام خواهم کرد.
سناتور پائولو کورسینی رئیس کمیسیون خارجی سنای ایتالیا نوشت: همبستگی کامل خود را با شهروندان ایرانی و بهویژه جوانانی که برای تظاهرات به خیابانها ریخته و علیه رژیم و برای آزادی مبارزه میکنند، اعلام میکنم و از خانم مریم رجوی و اعضای شجاع مقاومت ایران برای این تعهدشان و برای نبردشان علیه این رژیم، سپاسگزارم.